Bildirimler
Tümünü temizle

Dünya dışı canlılar

6 Gönderiler
3 Üyeler
3 Reactions
35 Görüntüleme
Hasan
(@hasan)
Seçkin Üye Kayıtlı Üye
Gönderiler: 16
Konu başlatıcı  

Sizce dünya dışı yaşam formları fiziksel olarak neye benziyor olabilir? Yaşadıkları gezegenin yaşam koşulları nedeniyle insanlardan biraz daha farklı olacaklarını düşünüyorum. Peki sizce neye benziyor olabilirler?

Alıntı
Ateizm_turkey
(@ateizm_turkey)
Üye Admin
Gönderiler: 21

Ben dünya dışı bizden zeki yaşamın olabileceğini düşünmüyorum açıkcası

Veni VİDİ VİCİ

CevapAlıntı
Hasan
(@hasan)
Seçkin Üye Kayıtlı Üye
Konu başlatıcı  

@ateizm_turkey peki neden? 13,8 milyar yıl boyunca tek zeki varlık biz mi evrimleştik? Belki de karanlık orman teorisi doğrudur. Belki de o kadar zekilerdi ki kendilerini yok ettiler, insanlar da yavaştan bu yolda ilerlemeye başladı. Zekayı falan bir kenara bırakalım, fiziksel olarak neye benziyor olabilirler sence?

CevapAlıntı
Ateizm_turkey
(@ateizm_turkey)
Üye Admin
Gönderiler: 21

@hasan Fiziksel olarak bence insan formundan yada hollywood filmlerinde gördüğümüz o koca kafalı uzaylı tiplerinden çok daha başka bir tiptir hayalini kurmak zor. ama bence düşündüklerimizden çok daha farklı bir tip olurdu. karanlık orman teorisin neden bana mantıklı gelmiyor çünkü insanın evrimi çoook zordu çok zor şartlar altında geçirilen bir evrim süreci söz konusu canlıların bu aşamayı atlatabilme ihtimali yanı sıra birde evrenin başlangıç süresi var. yani bir tür varsa bile bizimle eşit zeka seviyesinde olmalı tip olarak ben birden fazla kollarının olduğunu öngörüyorum ilginç bir şekilde.

Veni VİDİ VİCİ

Hasan reacted
CevapAlıntı
Hasan
(@hasan)
Seçkin Üye Kayıtlı Üye
Konu başlatıcı  

@ateizm_turkey 13,8 milyar yıldır var olan evrende yalnızca dünyada mı işler doğru gitti sence?

CevapAlıntı
Neodox
(@neodox)
Yeni Üye Kayıtlı Üye
Gönderiler: 1

Ben de şöyle bir şey düşünüyorum; bu görüş hep kafamı kurcalamıştır. Şimdi bizi oluşturan atomlar hep vardı ve hep varolacak diye düşünürsek ve sonsuz sayıda atom ve bu atomların birbiri ile birleşme kombinasyonu sonsuz ise belki de bir yerlerde birebir bana benzeyen bazıları aynı benim gibi davranmış bazıları da farklı seçimler yapmış canlıların olma olasılığı yüzde yüzdür. Çünkü sonsuz böyle birşeydir. Düşünsene sonsuz sayıda atom var hiç sonu gelmiyor, bunlar neden yine bir yerlerde aynı beni oluşturan atomlar gibi dizilmesin? 🙂 Sonuç olarak bence dünya dışı varlıklar birebir bize benziyor olabilirler tabi bunun yanında sonsuz olasılıkta canlılar da illa bir yerlerde yaşıyordur. bu canlıların çeşitliliği tüm varolan atomların birbirleri ile birleşme olasılığı ile sınırlıdır.

CevapAlıntı
Paylaş:
Scroll to Top