Bildirimler
Tümünü temizle

İnsanlık için hayatın amacı nedir?

4 Gönderiler
4 Üyeler
4 Reactions
43 Görüntüleme
Nietzophos
(@nietzophos)
Aktif Üye Kayıtlı Üye
Gönderiler: 9
Konu başlatıcı  

Bu koca evrende bir toz zerresi yer kaplayan insanlığın temel bir amacı var mı? 

Anlam kapılarının hepsi tanrıya mı çıkmak zorunda?

Alıntı
Ateizm_turkey
(@ateizm_turkey)
Üye Admin
Gönderiler: 21

Aslında konuyu bilimsel olarak ele alırsak var. Her canlı gibi bizimde yegane amacımız üremek ve bilgiyi aktarmak fakat biraz fazla zeki olduğumuz için kendimize üstünlük ve anlam yüklmeye çalışıyoruz.

Veni VİDİ VİCİ

Nietzophos reacted
CevapAlıntı
Ebu_cehil
(@ebu_cehil)
Yeni Üye Kayıtlı Üye
Gönderiler: 2

Gönderen: @nietzophos

Bu koca evrende bir toz zerresi yer kaplayan insanlığın temel bir amacı var mı? 

Anlam kapılarının hepsi tanrıya mı çıkmak zorunda?

nietzsche aslında çok güzel açıklamıştı "tanrı öldü ,onu bşz öldürdük artık kendi değerlerimizi yaratmalıyız 

CevapAlıntı
yunus
(@yunus)
Yeni Üye Kayıtlı Üye
Gönderiler: 1

şahsen aslında insanlığn belli bir amacı yoktur sadece bunlar bize dinle yüklenen şeylerdir ben burada tamamiyle zihinsel olarak bahsediyorum çünkü doğaya göre bakarsan cidden sadece amacın üreme yemek yeme olur neyse yani diyorumki tamamiyle kendi zevkine göre yaşamayı savunurum çünkü hayat amacı diye birşey yoktur bunu her konuda düşünebilirsin tabiki burada yanlış anlamayın zevkine göre derken genellikle etik kurallara uyaraktan bahsediyorum neyse çok uzattım hayatın zihinsel olarak net bir amacı yoktur sadece zihnine göre şekil alan birşey şahsen benim şuanki hayat amacım baya bilime yönelmek ama ileride değişebilir 

CevapAlıntı
Paylaş:
Scroll to Top